Restoran Casablanca, Ulica grada Vukovara 271, Zagreb 10 00001/6040-390 i 099/6200-200

Martinje u Restoranu Casablanca, Zagreb


MARTINJE  JE U  CASABLANCI

NAVEČER V  SUBOTU 13.11. 2021


Rezervacije-informacije na tel.

Tel: 01/6040-390 Mob: 099/6200-200

Preuzmite menu

Nadamo se da ćemo našom ponudom uveličati vašu proslavu Martinja.
Na vama je da okupite drage prijatelje i uživate. Sve ostalo prepustite nama.

 


Martinje, proslava Martinja, Martinje Zagreb, proslava Martinja u Zagrebu, Martinjska večera, Martinje 2018 restorani u Zagrebu


Martinje u Zagrebu – proslava Martinja u restoranu Casablanca!

Martinje - tko je i što bio Sveti Martin?


Za Martinje je zaslužan Sveti Martin, katolički svetac i biskup grada Toursa. Iako je svetac koji nije bio mučenik, ipak ima svoj liturgijski blagdan. Datum njegova rođenja je polemika, dok neki govore kako je rođen 316. ili 317. godine, drugi pišu o 336. godini. Kako god da bilo, Sveti Martin je prije svega sinonim za skromnost i altruizam – obje vrijednosti koje se obično povezuju sa Svetim.


Martinje se slavi 11 studenoga, na dan njegova pogreba. Legenda o tome kako je spasio beskućnika od smrzavanja dajući mu polovicu svog ogrtača poznata je i mladima i starijima diljem svijeta.


Martinje zapravo ima dva značenja: poljoprivredno gledano označava početak prirodne zime, dok ekonomski gledano označava kraj jeseni. Različite zemlje Martinje slave tradicionalno, pa tako i Hrvatska.


U Hrvatskoj Martinje obilježava dan kada se mošt tradicionalno pretvara u vino. Mošt se obično smatra nečistim i grešnim dok se ne krsti i pretvori u vino. Ceremoniju krštenje uvijek izvodi netko tko se odijeva kao biskup i blagoslovi vino: to obično radi domaćin, dok je još jedna osoba izabrana za kuma vina. I dok se slavi dugo u noć, Hrvati na svom jelovniku najčešće imaju tradicionalna domaća jela koja kasnije zalijevaju dobrom kapljicom vina.


Proslavite Martinje s nama u restoranu Casablanca usred Zagreba. Proslava Martinja uz bogati program jela, pića i muzike. Rezervirajte svoj stol i mjesto na vrijeme.


Ako imate pitanja ili želite rezervirati termin,
pošaljite nam upit!

Vaše ime*

Vaš Email*

Vaš telefon*

Vaša Poruka*

Na sve upite odgovaramo radnim danom u roku 24h do 48h, ako niste zaprimili mail molimo vas da provjerite neželjenu poštu tj. spam mapu na Gmail-u i sl.


Share This